...ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΑΡΔΙΑΣ

ΦΩΤΟ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ


   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάδελφοι , μετά τη συνάντηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ την Πέμπτη 17-12-2015 με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη σας ενημερώνουμε :

1. Επιβεβαιώθηκε από τον κ. Σκουρλέτη ότι είναι απαραίτητος ο διαχωρισμός του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ και η μεταφορά του σε τρίτη ανεξάρτητη εταιρεία.

2. Τον πλειοψηφικό έλεγχο της νέας εταιρείας που θα δημιουργηθεί, θα τον έχει το ελληνικό Δημόσιο στο οποίο θα περιέλθει το 51% του μετοχικού της κεφαλαίου. Ποσοστό 20% θα διατεθεί μέσω διαγωνισμού σε στρατηγικό επενδυτή με αντίστοιχη δραστηριότητα αυτής του ΑΔΜΗΕ και ποσοστό 29% θα διατεθεί στο Χρηματιστήριο.

3. Θα εξασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του νέου ΑΔΜΗΕ και θα παραμείνει το μάνατζμεντ στο Δημόσιο.

4. Το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρίας θα ανήκει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

5. Θα υπάρξει ένας ανεξάρτητος εκτιμητής, ο οποίος θα αποτιμήσει την περιουσία του ΑΔΜΗΕ και θα προσδιορίσει το ακριβές ύψος της αποζημίωσης της ΔΕΗ.

6. Θα γίνει αποτιμήσει της περιουσίας του ασφαλιστικού μας φορέα στην περιουσία του ΑΔΜΗΕ.

7. Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία προκύψει θα υπάρχει ενημέρωση από τον Κον Σκουρλέτη προς τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και οι διευθύνοντες της ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ.

Ενημερωτικά σας επισημαίνουμε ότι ένας σοβαρός λόγος είναι τα δάνεια της ΔΕΗ, τα οποία έχουν δοθεί με εγγύηση των παγίων της επιχείρησης και προβλέπουν ρήτρα επιστροφής σε περίπτωση που υπάρξει σημαντική μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου.

Η έναρξη υλοποίησης της συμφωνίας ίσως γίνει την άνοιξη.
Για οτιδήποτε προκύψει ο ΠΑΣΕΒ/ΔΕΗ-ΚΗΕ θα σας ενημερώνει άμεσα και υπεύθυνα .

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ. Γραφείο τύπου ΠΑΣΕΒ/ΔΕΗ-ΚΗΕ .