...ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΑΡΔΙΑΣ

ΦΩΤΟ

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΔΜΗΕ





 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-
 ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΑΔΜΗΕ




Η  «διαπραγμάτευση» της Κυβέρνησης με τους  «θεσμούς», για τον  ΑΔΜΗΕ έλαβε τέλος. 
Αυτά έλεγε  ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση; Εάν ναι τότε εμείς δεν είχαμε καταλάβει καλά και όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ εξαπατήθηκαν. 

Οι προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του  σημερινού  Πρωθυπουργού της χώρας για μη πώληση  του ΑΔΜΗΕ και για καθετοποιημένη και αδιάσπαστη ΔΕΗ ( ούτε πώληση ΑΔΜΗΕ, ούτε μικρή ΔΕΗ που οσονούπω έρχεται  κ.λ.π.) δυστυχώς ξεχάστηκαν.
          Η αποκαλούμενη για  επικοινωνιακούς  λόγους "επιτυχία" της Κυβέρνησης να διατηρηθεί το 51% των μετοχών στο Δημόσιο και το 49%  να  μετοχοποιηθεί / πωληθεί σε ιδιώτες δεν δείχνει συνέπεια λόγων και πράξεων της κυβέρνησης και δεν πρέπει να μας ξεγελάει.
Το Κράτος θα έχει τη Διοίκηση της νέας εταιρείας κατέχοντας  την πλειοψηφία στο Δ.Σ. με την  παράλληλη ύπαρξη Στρατηγικού επενδυτή, γεγονός που  δεν μας εφησυχάζει καθόλου. 
Τονίζουμε ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, τα δίκτυα Μεταφοράς είναι υποδομή Στρατηγικής σημασίας για το Κράτος  και για αυτό πρέπει να παραμείνουν 100% υπό Δημόσιο έλεγχο .
Φοβόμαστε ότι στόχος των δανειστών και κατ΄επέκταση της Κυβέρνησης είναι η περαιτέρω πώληση του ΑΔΜΗΕ.
Με την κατάθεση του σχεδίου Νόμου  για τον ΑΔΜΗΕ ο ΠΑΣΕΒ/ΔΕΗ-ΚΗΕ θα προχωρήσει σε κάθε απαραίτητη ενέργεια  για να αποτρέψει τη διάλυση του υφιστάμενου καθεστώτος που είναι συμβατό με τις Κοινοτικές οδηγείς και τους Νόμους του Κράτους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ , ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ        ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε.

Γραφείο τύπου  ΠΑΣΕΒ/ΔΕΗ-ΚΗΕ .